Eurot

Euroja voi kerätä sekä metallirahoina (kolikot), että seteleinä. Eurokolikoissa voi kerätä esimerkiksi eri maiden käyttöeuroja, joita on kahdeksassa eri nimellisarvossa eli 1 c, 2 c, 5 c, 10 c, 20 c, 50 c, 1 € ja 2 €. Erittäin suosittua on myös 2 € käyttöjuhlarahojen keräily. Näissä rahoissa on eri teema rahan tunnuspuolella, joka eroaa tavallisesta käyttöeuron teemasta. Euroseteleitä on painettu seitsemässä eri nimellisarvossa eli 5 €, 10 €, 20 €, 50 €, 100 €, 200 € ja 500 €. Seteleissä kerätään arvojen lisäksi eri allekirjoituksia, tilaajamaita, painotaloja ja erilaisia painolaattatunnuksia.

Käyttöeurojen lisäksi lyödään rahapajoissa yleisimmin joko hopeasta tai kullasta valmistettuja juhlarahoja tyypillisesti nimelliarvoissa 5 €, 10 €, 50 € ja 100 €. Näitä rahoja ei ole normaalissa kierrossa, vaan ne ovat pääasiallisesti rahojen keräilijöille suunnattuja tuotteita.

Näille sivuille on koottu tietoa tukemaan eurojen keräämistä sekä aloitteleville, että jo pidemmälle edenneille eurokerääjille. Ohessa YouTube tallenne eurokeräilyn perusteista: https://www.youtube.com/watch?v=46BLsL0Xozg

Tietopankin eurosivuston ylläpidosta vastaa Eurokerho (eurokerho@snynumis.fi) eli Marko Manninen, Juha Pöllänen, Pasi Peiponen, Pekka Alatalo ja Jukka Konttinen.