Eurot

Euroja voi kerätä sekä metallirahoina (kolikot), että seteleinä. Eurokolikoissa voi kerätä esimerkiksi eri maiden käyttöeuroja, joita on kahdeksassa eri nimellisarvossa eli 1 c, 2 c, 5 c, 10 c, 20 c, 50 c, 1 € ja 2€. Erittäin suosittua on myös 2 euron käyttöjuhlarahojen keräily. Näissä rahoissa on eri teema rahan tunnuspuolella, joka eroaa tavallisesta käyttöeuron teemasta. Euroseteleitä on painettu seitsemässä eri nimellisarvossa eli 5 €, 10 €, 20 €, 50 €, 100 €, 200 € ja 500 €. Seteleissä kerätään arvojen lisäksi eri allekirjoituksia, tilaajamaita, painotaloja ja erilaisia painolaattatunnuksia.

Käyttöeurojen lisäksi lyödään rahapajoissa yleisimmin joko hopeasta tai kullasta valmistettuja juhlarahoja tyypillisesti nimelliarvoissa 5 €, 10 €, 50 € ja 100 €. Näitä rahoja ei ole normaalissa kierrossa, vaan ne ovat pääasiallisesti rahojen keräilijöille suunnattuja tuotteita.

Näille sivuille on koottu tietoa tukemaan eurojen keräämistä sekä aloitteleville, että jo pidemmälle edenneille eurokerääjille.