Yleistä

Tietopankin Yleistä -osiossa on mukana aihealueita, joista numismatiikan harrastajat tyypillisesti tarvitsevat lisätietoa. Navigoi linkeistä alavalikoihin, joissa aihealueita avataan tarkemmin.

Kuntoluokitus on tärkeää rahojen arvon määrittämisessä. Suomalaisen kuntoluokituksen perusteet oppii kohtuullisen nopeasti, kuitenkin syvällisen osaamisen kerryttäminen voi viedä kauankin aikaa. Tietopankin Kuntoluokitus -osiossa kerrotaan kuntoluokituksesta sekä Suomalaisesta, että muidenkin maiden näkökulmasta. Havainnolliset esimerkit toivottavasti edesauttavat kuntoluokkien arvioinnissa. Hyvä keino harjaantua on myös huutokauppojen kuvien selailu huutokauppaohjelmissa tai käymällä huutokaupoissa paikan päällä.

Suomen Numismaattinen Yhdistys on julkaissut Suomen metalli- ja setelirahojen luetteloa ja hinnastoa, eli Keräilijän opasta jo vuodesta 1993. Hinnastosta on helppoa löytää Suomessa käytössä olleet ja nykyisin käytössä olevat rahat arviohintoineen. Keräilijän oppaassa jokainen raha ja vuosiluku yhdistelmä, sekä variantti on numeroitu omalla yksilöivällä SNY numerolla.